Hundestrikk - Strikk et lekkert antrekk til hunden

Hunder kler strikk, enten det handler om mote eller å holde seg varm. En genser, en liten lue, og noen andre småplagg kan være akkurat det en moteriktig hund trenger. Det finnes flere forskjellige strikkeoppskrifter og mønstre å velge mellom. Noen hunder trenger litt ekstra varme om vinteren, kanskje fordi rasen har lite pels eller hunden har medisinske utfordringer.

Flere tilgjengelige strikkemønstre til hund

Når du skal strikke til hund kan du velge et mønster som er lik mønstre på plagg til mennesker. Dette kan være Marius mønster eller andre kjente mønstre. Bunader og festdrakter er svært populær strikk til hund. Ønsker du noe med mer spesifikk hund eller dyredesign, er det designere som har utviklet egne mønstre for hunder. Alle mønstrene er spesielt tilpasset hundens kropp.

Forskjellige plagg

Hunder er forskjellig, og derfor har designerne utviklet forskjellige typer plagg. Noen hunder trives ikke med plagg som dekker beina, mens andre liker hatter om dekker ørene om vinteren. De mer omfattende strikkeoppskriftene krever at man har strikkeerfaring, mens det finnes også enkle strikk til hund slik som et dekken.

Et dekken er et plagg som dekker hunden fra halsen, til halen og litt ned på sidene. De enkleste variantene festes med bånd under magen. Du syr enkelt på båndene som holder dekket på plass og de er justerbare. Dette kan være en fordel om du har en hund som gjerne går i grøftekanter. Har hunden på seg en hel hundegenser som dekker magen, blir denne delen fort svært skitten.

Noen hunder holder seg på veien eller man går i mest i byområdet, og da kan det passe med en genser som dekker forbeina. Å dekke til bakbeina og bakpartiet, er litt mer utfordrende. Du må lage åpninger bak og til halen, noe som gjøres på samme måte som å strikke ermer, krage og lignende.

Enkel å tilpasse

Fordelen med å strikke til hund er at det er enkelt å tilpasse oppskriften til hundens størrelse og det du blir forholdsvis fort ferdig. Noen hunder trenger litt bredere åpning rundt halsen, mens andre kan ha behov for lengre bein. Så vi anbefaler alltid at du tar nøye mål. Våre strikkepakker til hund gir deg passe garn i de valgte fargene, men du kan alltids bestill litt ekstra garn. Da får du garn med samme innfarging og produksjon.

Mens du strikker, kan det være lurt å kontrollmåle. Legg plagget på hunden og sjekk målene igjen. Det er svært viktig at plagget sitter perfekt. Et for trangt plagg eller et for stort plagg kan gjøre det vanskelig for å hunden å bevege seg naturlig. Det kan gnage eller bli sittende fast. I utgangspunktet vil et strikkeplagg kunne utvide seg litt, så det er bedre at plagget sitter tett enn at det er for løst. Unntaket er rundt halsen, og i alle åpningene. Her må du ikke stramme for hardt.

Garntyper

Det er flere garntyper å velge mellom når du skal strikke til hund. Ull er foretrukket hvis du strikker plagg som skal brukes om vinteren. Bomull fungerer best for sommertøy. Garn som brukes til hundestrikk bør kunne vaskes i maskin, så det er enklere å fjerne eventuelle flekker. Våre strikkepakker til hund gir deg flere valgmuligheter også innen garntype, så du kan velge det rette garnet for din kreasjon.

Hund

Laster...

Produktet er lagt i handlekurven!

kr 640,00