En moterikt og fasjonabel bølgegenser

Bølgegenseren er forholdsvis ny for strikkere. Det var motebutikken Ganni som startet fenomenet i 2017. Etter dette har flere strikkeentusiaster latt seg inspirere og laget sine egne versjoner av denne lette og feminine genseren. Ganni, som skapte fenomenet, er et skandinavisk motehus som er kjent for å skape stilrike plagg.

En av de som har skapt sin egen variasjon av bølgegenseren er Anett Opheim. Hun har laget Kristianes bølgegenser basert på Ganni, men med sin egen vri. Denne genseren strikkes med tykkere pinner og garn. Resultatet er et mer markant mønster, hvor bølgene virkelig kommer til sin rett. Videre er halsen tydelig markert med en vrangbord. Hun har justert oppskriften noen ganger, så du finner oppskrifter med tynnere garn.

En utfordrende strikkeoppskrift

Bølgegenseren har et spesielt bølgemønster, derav navnet. Mønsteret ligner på bølger og strikkes med tynt og elegant garn. Garnets tykkelse og det teknisk krevende mønsteret krever fokus, men heldigvis er det mange hjelpefiler på nettet. Når du først har mestret bølgen, handler det bare om å holde tellingen på maskene. Bølgemønsteret er ikke tilgivende for selv den minste feil i tellingen.

Genseren strikkes på rundpinne opp til ermene, så strikkes bak-og forstykket for seg selv. Ermene, med en linje med bølger, sys på når det hele monteres. Det er viktig å være flink til å mål ofte, slik at begge stykkene blir like lange.

Lette og feminine farger

Dette er en feminin genser, så her kan du virkelig slå deg løs med lyse farger. Bølgegenseren strikkes i en farge, slik som gammelrosa eller lys gul. Mange av fargene kommer i flere nyanser, slik som mørk lilla og lys lilla. Så se på alle valgmulighetene før du velger din favoritt. I bølgegenser strikkepakken kan du velge fargen selv. Du får opp tilgjengelige fargevalg, så velger du størrelsen og du får garnet tilsendt. Oppskriften er laget for en bestemt garntykkelse og i strikkepakken er dette standarden. Ønsker du å bruke et tykkere garn, så finnes det en oppskrift hvor du bruker et tykkere garn. Sjekk flere strikkepakker for å finne en pakke som gir deg ønsket garntykkelse og farger. Da slipper du å måtte tilpasse oppskriften.

Bølgegenser til damer og jenter

Denne moteriktige genseren kommer i flere størrelser, også for barn. Så dette kan være en perfekt gave til en jente i familien eller i omgangskretsen. Kanskje en mor og datter genser for svale sommerkvelder? Det er flere forskjellige typer halskanter, avhengig av hva du liker best.

En sommergenser

Bølgene og mønsteret gjør genseren luftig og lett. Derfor er dette hovedsakelig en vår- og sommer genser. Mange velger å bruke en langermet skjorte eller lignende under hvis det er litt småkjølig ute. Bølgemønsteret gir deg et lite glimt av hva du har på under genseren, men samtidig er den ikke veldig gjennomsiktig. Du kan fint gå med den uten noe under.

Sommerlette farger gjør det enkelt å kombinere genseren med annet sommertøy. Hvite shorts, lette jeans, eller et kort sommerskjørt, alt passer til denne genseren.

Bølgegenser

Laster...

Produktet er lagt i handlekurven!

kr 640,00