Drops Eskimo – 100% ull!

Drops er kjent for sine kvalitetsgarn, og Drops Eskimo er et ett hundre prosents ullgarn med en rekke, flotte kvaliteter. Og noe av det fine med akkurat dette garnet er at det finnes i veldig mange farger. Du kan velge unicolor eller mix; print-farger eller med tweed effekt.

Du har med andre ord utrolig mange fargevalg med dette garnet.

Drops Eskimo

Drops Eskimo er et rent ullgarn, komplett ubehandlet før fargingen, og om du ser på et nøste kan du ikke unngå å legge merke til hvor tykt dette garnet er. Garnet formelig skriker «jeg er bløtt!», og det er jo en fin egenskap for et ullgarn. For hvem er det som ikke liker herlige, fyldige, bløte og herlige ullplagg en kan bruke nærmest året rundt i Norge?

Ullgarn er alltid populært, men vit at ikke alle 100% ullgarn har like kvaliteter. Det er forskjell på sauer, det er forskjell på ull, det er forskjell på hvordan ullen behandles og hvordan garnet spinnes.

Legg merke til at Drops Eskimo tilhører garngruppe «E», og har en vekt på 50 gram. Ett nøste inneholder om lag 50 meter garn. Siden garnet ikke er «superwash» behandlet, kan det toves.

Mange herlige farger

Drops er kjent for sine mange flotte garn, og for sine mange, flotte farger. I kulissene jobber en rekke flinke designere som finner fram til gode og interessante farger for Drops sine garn.

Dersom du har strikket med Drops før vet du kanskje at Drops gjerne kommer i to hovedtyper: 1) Unicolor, og 2) Mix-farget. Første gruppe betyr at garnet er i en og samme farge, og mix betyr selvsagt at garnet er spunnet av tråder med forskjellig farge for å skape en estetisk effekt.

Og mens vi først snakker om farger er det viktig å tenke på at det ikke finnes bare rød, blå, grønn, gul og så videre, men hundrevis, ja tusenvis av sjatteringer innen de forskjellige hovedfargene. Slutt derfor å tenke på farger som «rød», «blå», «gul» etc, og åpne øynene opp for akkurat de sjatteringene du faktisk ser!

Sesonger og farger

Når en skal velge farger til strikkeplagg er det vanlig å ta utgangspunkt i årstidene. Strikker du et barneplagg, og da gjerne til baby, er dette selvsagt et nyttig utgangspunkt for fargevalg. Men strikker du til voksne, og litt eldre barn, er det vel heller individuelle hensyn en tar.

De fleste liker lysere plagg i vår- og sommerhalvåret, og plagg med litt dypere farger høst og vinter. Og om sommeren tillater selv nordmenn seg å bruke sterkere farger, for eksempel den herlige, varme, sommerlige oransje fargen som Drops Eskimo har i sitt sortiment.

Siden Drops Eskimo er så utrolig bløtt, og tykt og fint, varmer det godt og egner seg dermed meget godt til høst- og vinterbruk. Og da kan du gjerne la deg inspirere av farger som er dypere.

Når du tenker farger, tenk også litt på hvilken teknikk du bruker, og hvilken stil du legger opp til med tanke på det ferdige resultatet. Og ikke glem at Drops har fine og komplette fargekart til hvert av sine garn.

Vasking og behandling

Drops Eskimo er 100% ull, og det betyr at du skal passe litt ekstra godt på plagget. Spesielt er det viktig at du vasker det på riktig måte.

Noen ullgarn er behandlet med «superwash», og dette tillater maskinvask. Men Drops Eskimo er ikke ett av disse, så her gjelder det å vaske for hånd. Ikke bruk mer enn 30 grader Celsius, og putt for all del ikke plagget i et tørketrommelprogram. Bruk finvask eller ullvask, og tørk plaggene flatt etter vasking. Da sikrer du at plaggene ikke krymper.

Tenk også litt på at du kanskje ikke trenger vaske hele plagget dersom du har fått en liten flekk. Og om det bare lukter litt, kan du henge plagget ut en liten stund, og så har du unngått en helvask – noe som selvsagt gjør at plagget holder seg lenger., Det er lov å ta litt ekstra godt vare på sine strikkeplagg!

Strikkepinner og andre tips

Til dette garnet anbefaler Drops sine designere at du bruker strikkepinner på om lag 8 mm. Dette gir en helt spesiell, god kvalitet og størrelse på maskene; en størrelse som passer dette tykke garnet.

Legg også merke til at Drops Eskimo kan gi mange spennende plagg i og med at det finnes Drops Eskimo Tweed, i tillegg til «print» og «degradé». Alle disse tre typene har mange, spennende farger å velge i, og vil gi deg herlige, originale plagg. Mønstrene til disse garnene er forskjellig fra hverandre, og dermed nok et element i den kreative prosessen.

Det er vel verdt å utforske disse tre mulighetene nærmere. Og glem ikke at du kan blande garn for å skape uventede nyanser. Fargekartene til garnet er laget for at en skal kunne finne spennende kombinasjoner, så her er det bare å ta fram fargekartene og å få i gang den kreative høyredelen av hjernen.

Handle Drops Eskimo på nett

Det enkleste nå om dagen er handle ditt garn direkte på nettet. En nettbutikk har ikke de samme leiekostnadene som en vanlig butikk, og siden de har et mye større nedslagsfelt vil du finne alle de garnene du ser etter, i alle tilgjengelige farger.

Om du bestiller i dag vil garnet komme i Posten i løpet av få dager, og legg merke til at all handel på våre sider er ett hundre prosent sikret med sikkerhetsteknologien SSL – akkurat den samme som bankene bruker. Så her handler du garn på en trygg, rimelig og hurtig måte.

DROPS Snow

Laster...

Produktet er lagt i handlekurven!

kr 640,00