Riddari genser

Riddari genseren kommer opprinnelig fra Island, og er en klassiker. Det enkle, men særegne mønsteret gjør at den passer folk i alle aldre. Du står fritt til å velge mørkere farger til menn og lysere til kvinner, men ikke vær redd for å gå din egen vei. Fargene kan tilpasses din eller mottakerens stil, og du kan bruk fra tre til fire forskjellig farger.

Vanskelighetsgrad

Riddari genseren er en forholdvis enkel genser å strikke. Her er det bare snakk om enkel rettstrikk på rundpinne, i motsetning til andre mønstre slik som for.eks. setedalsgenseren og bølgegenser som krever mer strikkekunnskap.

Genseren begynner gjerne med et smalt felt med geometrisk mønster og vrangbord. Så strikker du bolen med hovedfargen på rundpinne. Mønsteret repeteres på bærestykket, og skuldrene. Her brukes det flere farger, men mønsteret er enkelt og repetitivt. Har du strikket med farger en gang, er denne genseren ingen stor utfordring.

Riddari genseren, i likhet med andre gensere om har gjentagende mønster, strikkes i utgangspunktet med rundfelling. Denne metoden gjør at du slipper å klippe opp genseren for å feste ermene, og mønsteret blir sømløst. Har du først lært rundfelling, kan du bruke denne fellemetoden på andre modeller, slik som en julegenser med mye farger, eller fanagenseren.

Fargevalg for Riddari genseren

Det er ingen standard farger for Riddari genseren, så her kan du slippe fantasien løs. Jordnære farger og gjerne klare farger er midlertidig det foretrukne. Husk at fargene i mønsteret må passe godt med bunnfargen, den på bolen.

Er mottakeren fargeglad, så prøv deg med dyp grønn eller hva med gul? Dette er farger som kan passe godt med andre og dermed passer i mønsteret. Velg sterke, klare farger og unngå pastell eller svært lyse farger på borden. Pastellfarger er foretrukket på en genser som sorbet genseren hvor du har flere farger i border.

Riddari Mønsteret

Riddari genseren har innimellom blitt forvekslet med Kathrine genseren. De to modellene har mønster på bærestykket og på ermene, men Riddari genseren er en eldre design. Den har et mer lavmælt mønster som består av spisser, diamanter og streker. Se nærmere på mønsteret på bildene. Selve halsen er lav, med et kort vrangbord.

Rallar genseren er en annen genser som ofte forveksles med Riddari genseren. Rallar genseren har et mer dominerende mønster, med kryss og skarpe spisser.

Med andre ord, det er flere gensere med mønstre som kan forveksles. Så liker du stilen, men du gjerne vil justere mønsteret litt, har du flere valgmuligheter.

Garntype

Riddari genseren kan strikkes med forskjellige garntyper, men de fleste foretrekker å bruke ullgarn. Dette er en genser som passer best, både i forhold til i mønster og utforming, for litt kjølige dager hvor man trenger å holde seg varm.

Når du først er i gang med genseren, kan det være lurt å bestille litt ekstra garn. Mange ønsker å strikke en lue eller sokker i samme stil når de først har blitt komfortabel med mønsteret.

Husk også at Riddari genseren kommer i flere modeller, med små, viktige forskjeller. Så sjekk ut alle modellene før du velger den du vil strikke.

Riddari

Produktet er lagt i handlekurven!

kr 640,00