Strikkia bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse av nettstedet, dersom du fortsetter samtykker du til bruken av disse.

Ja, jeg samtykker

Cookies nicht zustimmen

×
DROPS Cotton Light

Drops Cotton Light – passer til hverdagsplagg

Dros Cotton Light er et av de mest populære garnene i Norge. Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. For dette garnet fra Drops er bløtt, deilig og varmt. Det har en rekke gode egenskaper (som vi skal komme inn på om et øyeblikk) og om du handler det i vår nettbutikk er prisen formidabel.

La oss se litt nærmere på dette garnet!

Drops Cotton Light

Drops Cotton Light er et blandingsgarn, som betyr at det består av mer enn en «hovedingrediens». I dette tilfellet er det 50% bomull og 50% polyester. Bomullen sørger for å gi dine strikkeplagg den bløte, fine kvaliteten som en forventer av et hjemmelaget strikkeplagg.

Polyester høres fryktelig syntetisk ut, men det forsterker garnet effektivt slik at plagget blir sterkere og holder seg lengre.

Noe å tenke på for alle, men kanskje spesielt nyttig for barn?

Men glem heller ikke at polyester, til tross for å være syntetisk, har gode egenskaper som tillater at plagget «puster» bedre. Polyester-trådene er nemlig svært tynne, faktisk er det tynnere enn silketråder. Den fine blandingen i Drops Cotton Light mellom bomull og polyester sørger dermed for et veldig sunt, «pustende» plagg som er mye mer slitesterkt.

Kanskje det er derfor mange mener dette garnet egner seg godt til hverdagsplagg?

Andre fordeler

En annen fordel med at det er blandet inn en intelligent mengde polyester er at det ikke tiltrekker seg fukt på samme måte som andre garn. Dette gjør plagg som er strikket med Drops Cotton Light tettere mot vann.

Derfor kan vi trygt si at dette garnet er et såkalt helårsgarn, og om du bor på et sted der det regner mye, ja da kan du trygt vurdere dette garnet for din neste kreasjon.

Selvet garnet hører til i garnklasse «B», 20 til 22 masker. Vekten på nøstet er ca. 50 gram, så det er veldig effektivt å bestille i Posten. Lengden er på 105 meter. Drops Cotton Light er produsert innenfor EU, og det har sertifiseringen Oeko-Tex.

Fargevalg

Når du handler Drops garn er det et par ting du kan ta for gitt. For det første skal du være klar over at dette er blant Europas aller mest solgte garn, så her har vi å gjøre med et merke som har et godt renomme.

Drops satser også svært mye på design og farger.

Drops sine farge- og designkonsulenter jobber pret gjennom for å identifisere farger som er populære. Sammen med utviklingsavdelingen for garn jobber de så med å utvikle spennende fargekart for hvert eneste garn som produseres.

Drops tilbyr to hovedtyper farger på en rekke av sine garn. Det er 1) unicolor og 2) mix-farger. Førstnevnte gruppe er heldekkende farger. Mix-farger er garn der en har blandet inn tråder med ulik farge for å skape en interessant effekt.

Fargevalg og årstider

Det kan kanskje være litt vanskelig å finne ut akkurat hvilken farge en skal satse på når det gjelder et strikkeplagg, men det er mange utgangspunkt du kan ta. Et av de vanligste startpunktene er årstiden plagget skal brukes. Hovedsakelig kan en si at vår- og sommerplagg godt kan være lysere enn høst- og vinterplagg. Selv om du selvsagt varierer dette akkurat slik du vil.

Drops Cotton Light kommer i en rekke fine farger, og legg merke til at mange av dem er naturlige. Det er snakk om natur, brun, hvit, osv. Enkle, dempede farger som ikke gjør for mye av seg. Men det finnes sterkere sommerfarger, selvsagt, i tillegg til de fargene som passer spesielt godt til babyer og barn, som lys blå og rosa.

Er du litt modig, og liker du originalitet, finner du også en rekke spesialfarger som lime, jeansblå og mint i denne garnserien.

Behandling og vask

Du som strikker vet selvsagt at det er viktig at du tar skikkelig vare på plagget ditt. Og dette begynner med å kjøpe garn av god kvalitet, men når plagget er ferdig skal du tenke på å vaske det korrekt.

Cotton Light er et slitesterkt garn som tåler lett maskinvask på maks 40 graders temperatur. Bruk et finvaskprogram, eller ullvask. Og ikke la plagget komme i tørketrommelen, men la det tørke flatt.

Alle Drops garn kommer med gode anbefalinger når det gjelder strikkepinner, og Drops Cotton Light er intet unntak. Drops anbefaler pinner på 4 mm, som sikrer at maskene får den rette størrelsen.

Handle Drops Cotton Light på nett

Den beste måten å handle garn på i dag er ved å bestille på nettet. Garn er lette produkter og egner seg derfor utmerket til å sende i Posten. Ved å handle på nettbutikk er du også sikker på at prisene er gode, for en nettbutikk slipper selvsagt å betale dyr butikklokale-leie.

Dette betyr at du bruker mindre, eller eventuelt også kan kjøpe mer garn for pengene. Uansett kommer du vinnende ut av det.

Når du bestiller ditt Drops garn av oss skal du vite at vi plukker, pakker og sender det umiddelbart. Nettsiden vår er åpen 24 timer i døgnet så om bestillingen din kommer inn utenom åpningstiden vil den bli effektuert dagen etterpå.

Selve forsendelsen tar bare et par dager nesten uansett hvor i Norge du bor.

Trygg og sikker handel

Om du aldri har handlet på nettet før skal du vite at dette er i dag er en trygg måte å handle på. All informasjon blir sendt gjennom sikre kanaler takket være SSL-teknologi. Du kan derfor sikkert og trygt gjøre din bestilling allerede nå!

Velkommen til garnhandel med oss, og lykke til med ditt Drops Cotton Light garn.

DROPS Cotton Light

Produktet er lagt i handlekurven!

kr 640,00