Strikkia bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse av nettstedet, dersom du fortsetter samtykker du til bruken av disse.

Ja, jeg samtykker

Cookies nicht zustimmen

×
DROPS Big Merino

Drops Big Merino

Drops Big Merino er et 100% ullgarn som kommer i nøster på ca. 50 gram, og en lengde på 75 meter. Ullkvaliteten sikrer bløte, herlige plagg, og takket være de spesielle kvalitetene til Big Merino kan plagg strikket med dette ullet vaskes i maskin.

Drops Big Merino

Det er mange avveininger som må gjøres når en skal finne et garn. Hvilke kvaliteter er du eksempelvis ute etter i plagget? Alle kjenner vi godt til de gode egenskapene til ull, men selvsagt finnes det uendelige variasjoner i Drops sine garn.

En av de virkelig fine tingene med Big Merino er at det er et bløtt og fyldig garn som er holdbart, og som tåler lett maskinvask.

Garngruppen til dette garnet er «C», som vil si 16 til 19 masker.

Hva er Merino?

Dersom du er en habil strikker vet du sikkert hva «merino» betyr, men som en liten oppfrisker til de som er nye i faget kan vi fortelle at dette er en helt spesiell sau som gir helt spesiell ull. Det spesielle er de bløte kvalitetene, så tenk på Merino neste gang du ønsker virkelige fine, bløte plagg.

Merino-sauen kom opprinnelig fra Spania, men nå er rasen spredt ut over hele planeten. Drops henter sitt ull fra frittgående dyr på den sydlige halvkulen, nemlig i Sør-Amerika og i Sør-Afrika. Land med stolte tradisjoner innen sauedrift, ull, spinning og strikking

Dette garnets bløte og fyldige kvaliteter gjør det spesielt egnet til babyer og barn, samt personer med allergier. Og, igjen, la oss minne om det praktiske med at plagg som er strikket med ett hundre prosent Drops Big Merino kan vaskes i maskin.

Herlig tekstur

Du trenger bare å kjenne litt lett på garnet for å kjenne den fine bløtheten og fylden. Men nå skal du få vite en liten «hemmelighet». For det lønner seg alltid å tenke på hvor mange tråder et garn er spunnet av. Dette vil nemlig påvirke alt.

Siden Drops Big Merino er spunnet av flere tynne tråder klarer du å få en viss elastisitet i plagg der dette garnet er brukt. Trenger du rene linjer? Trenger du garn som er egent til strukturstrikk ? Da kan du vurdere Big Merino.

Nå ser du sikkert at måten et garn er spunnet på, påvirker resultatet. Men det finnes enda en grunn til at Big Merino er så bra. Og det handler om «superwash».

Superwash Merino-ull

Det at et garn er behandlete på den metoden vi kaller «superwash», betyr ikke annet enn det er behandlet på en spesiell metode som gjør det sterkere, og dermed egnet for lett maskinvask.

Alle vaskemaskiner er forskjellige, men bruk et typisk finvask-program. Eller ull-program, om vaskemaskinen din har dette. Plagg med dette garnet tåler faktisk opp til 40 grader, så du har litt å gå på. Dette gjør at du ikke trenger være så redd for disse plaggene med tanke på smuss og skitt.

Noe som gjør dette garnet ideelt for barneplagg. Har du barn eller barnebarn? Eller kanskje oldebarn? Da vil de sette pris på gode, varme, bløte og praktiske ullplagg strikket med Drops Big Merino.

Noen tips med Big Merino

Når alt dette er sagt er det likevel viktig å poengtere at du ikke må ha plaggene i tørketrommel. Når det er vasket skal det legges flatt, og tørke på denne måten. Du må heller ikke la denne type plagg ligge i bløt.

Korte, relativt kalde maskinvasker uten sentrifugering er det som er tingen. Bruk heller ikke tøymyknere. Dette er jo nesten selvinnlysende, da merino-ull er så bløtt at det slettes heller ikke er nødvendig med mykner i det hele tatt.

Bruk de anbefalte strikkepinnene på 5 mm med mindre du bevisst er ute etter en annen effekt. Men disse er best for dette garnet, da du unngår problemer med maskene.

Med Drops har du mange valg i farger

Noe av det geniale med Drops sin kolleksjon av garn, og Big Merino er ikke noe unntak, er at det kommer i så mange spennende farger. Hver eneste garntype har sitt eget fargekart, så det er ikke slik at alle Drops garn har alle de samme fargene.

Snarere tvert imot.

Vær klar over at til dette garnet får du både «unicolor» og «mix» farger. Førstnevnte er heldekkende farger i en sjattering, mens mix-farger er, som navnet antyder, en blanding av flere farger.

Garn som har mix-farger som mulighet kan gi deg mange gode ideer til kreative plagg, så det lønner seg helt klart å finne ut mer om de konkrete mulighetene til Drops Big Merino. Vær modig, og selv om du velger unicolor-farger kan du selvsagt variere nærmest i det uendelige.

Handle Drops Big Merino garn på nettet

Den beste måten å kjøpe garn på er ved å bestille på nett. Grunnen er at prisen alltid vil være bedre. En nettbutikk innen garn trenger ikke betale dyr husleie, og dette er bare en av mange besparelser som gjør at den endelige prisen på garnet går ned.

Siden vi her snakker om et velkjent merke som Drops vet vi allerede hva produktet er godt for, så det vil aldri komme noen overraskelser. Og vanlig norsk kjøpslov gjelder selvsagt uansett med sin fokus på angrerett. Du har dermed ingenting å tape, og alt å vinne på å bestille Drops garn på nettet.

Legg inn en bestilling i dag og se selv hvor lett det er. Garnet kommer i posten i løpet av få dager.

DROPS Big Merino

Laster...

Produktet er lagt i handlekurven!

kr 640,00